S'Agulla és una entitat sense ànim de lucre de Blanes (Girona). Creada l'any 2006, té un doble objectiu, d'una banda realitzar projectes d'investigació a una escala que sovint és obviada pels grans centres de recerca; i de l'altra, apropar els resultats científics obtinguts, al públic en general, mitjançant accions divulgatives i projectes educatius.

L'equip humà de S'Agulla està format per biòlegs familiaritzats amb el món de la recerca: des d'investigadors en actiu i consultors, fins a divulgadors i educadors ambientals freelance. Tots units per la passió de protegir la natura, a través de la recerca i l'educació ambiental.

L'equip de S'Agulla

Carlo Tidu: doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona i llicenciat en Biologia per la Universitat de Cagliari (Italia). Vinculat al Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) realitzant estudis de Gestió Integral de la Costa durant 7 anys. Treballa com a consultor en estudis d'impacte ambiental sobre el medi marí.
Bussejador 3 estrelles CMAS, bussejador professional de petita profunditat (2ª restringida 30m)

Carol Campillo Campbell: llicenciada en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Máster en tractament d'imatges de satèl·lit per la Universitat de Dundee (Escòcia). Postgrau en Qualitat i Innovació per la Universitat Oberta de Catalunya. Vinculada al Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) analitzant imatges de satèl·lit i aplicant Sistemes d'Informació Geogràfica (SIG) durant 6 anys. Treballa en estudis del fons marí i la seva divulgació. Guanyadora del premi Cavall Fort 2014 amb 3 articles de divulgació marina: submarinisme, els cnidaris i els corrents marins, publicats durant el primer semestre 2015. Bussejadora 3 estrelles CMAS. Patrona d'Embarcació d'Esbarjo (PER)

Joan Mora Crespo: Doctor en Ordenació Territorial i Medi Ambient, Llicenciat en Biologia per la Universitat de Girona. Vinculat al Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) realitzant estudis de Gestió Integral de la Costa durant 5 anys. Consultor en estudis d'impacte ambiental del medi marí.
Bussejador 3 estrelles FECDAS i NITROX
Patró de Iot

Sergi Taboada Moreno: Doctor en Biologia, màster en Biodiversitat i llicenciat en Biologia per la Universitat de Barcelona. Vinculat al Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) realitzant estudis d'impacte ambiental durant 7 anys. A la Universitat de Barcelona ha treballat durant 4 anys investigant sobre ecologia química, bioactivitat i biodiversitat d'invertebrats marins de l'Antàrtida. Ha participat en 3 campanyes al continent Antàrtic.
Bussejador 2 estrelles FECDAS i NITROX amb experiència a aigües fredes de l'Antàrtida.

Ana Riesgo Gil: Doctora en Biologia per la Universitat de Barcelona i llicenciada en Biologia per la Universitat Complutense de Madrid. Actualment treballa a la Universitat de Barcelona com a investigadora postdoctoral "Juan de la Cierva" en projectes relacionats amb la reproducció, la connectivitat entre poblacions i l'expressió gènica d'esponges del litoral Mediterrani, Caribeny, Atlàntic i Antàrtic. Ha participat en campanyes oceanogràfiques al Pacífic Oest, Antàrtic i Mediterrani en varies ocasions. Bussejadora Advanced de ACUC amb experiència en aigües fredes de l'Antàrtida i Canadà.

Rocío Pérez-Portela: Doctora en Biologia per la Universitat de Barcelona i llicenciada en Biologia per la Universitat Complutense de Madrid. Actualment treballa com a investigadora postdoctoral "Juan de la Cierva" al Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC). Les seves principals línies de recerca estan relacionades amb estudis sobre filogeografia, especiació i genètica de poblacions d'invertebrats marins nadius i invasors. Ha participat a les campanyes del Pacífic sud-oest, Atlàntic nord i les muntanyes submarines del Banc de Gorringe i del Mediterrani. Bussejadora de Rescat ACUC i Nitrox.