The Tercer Sector Ambiental de Catalunya starts up the campaign "Jo sóc donant ambiental" (I'm also an environmental donor) to encourage collaboration with environmental NGOs

The new campain of the Obrador del Tercer Sector Ambiental is called "Jo sóc donant ambiental" (I'm an environmental donor) encourages people who want to protect and improve the environment. To achieve this, it offers a large selection of activities: over 50 projects organised by 47 environmental associations from Catalonia. 

Catalonia has 220 associations working to improve the environment and sustainability, developing projects with different approaches, for example: organising the cleaning of the sea bed, improvement of forests, fauna surveys, initiatives for safekeeping of the territory, actions of environmental education and awareness among many others. 

The Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya (O3SAC) with the support of the Generalitat de Catalunya has started up this campaign to disseminate the work of the environmental associations and motivate donations. .

In spite of the economic crisis, the number of donors to environmental associations has increased in the last years: from 1,764 donors in 2010 to 2,590 in year 2014. Also the amount has increased from €147,014.66 in 2010 to €172,405.64  in 2014.

S'Agulla invites you to visit the webpage http://www.donantambiental.cat and see the great work that the environmental associations and their volunteers are doing to protect and improve the environment. Enter in our Project and  collaborate with us!

Participating organisations in the campaign "Jo sóc donant ambiental":  Acció natura ("Fundació Natura"), ADENC, Asociación Únete al Planeta, Associació Animal Latitude, Associació Bigues i Riells Entorn Natural, Associació d'Amics del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona (ADEFFA), Associació de Naturalistes de Girona, Associació Ecoserveis, Associació El Mussol, per a la protecció del paisatge, Associació Espigoladors, Associació Hàbitats, Associació Mediambiental La Sínia, Associació Mediambiental Xatrac, Associació Ornitològica Picampall de les Terres de l'Ebre, Associació Pangea – Coordinadora Comunicació per a la Cooperació, Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals, Associació Social Andròmines, Associació Terra Franca, Associació TRENCA, Centre Mediambiental l'Arrel, Ecologistes en Acció de Tarragona i L'Ebre (GETE), ECOSUMA, Escola de Natura de l'Estany de Banyoles, Federació ADF Penedès Garraf, Femarec, SCCL d'iniciativa social, Fundació Banc de Recursos, Fundació d'Ecologia del Foc i Gestió d'Incendis Pau Costa Alcubierre, Fundació Emys, Fundació ENT, Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, Fundació Privada Mar, Fundació Privada Sigea, Fundació Projecte Miranda, Fundació Vincles, Grup de Natura Freixe, Institut Català d'Ornitologia, Institut Jane Goodall, La Canonja 3 - Poble, paisatge i sostenibilitat, L'Era, Espai de Recursos Agroecològics, Nereo, Permacultura Barcelona, Projecte Boscos de Muntanya / Bergwaldprojekt, S'Agulla Educació Mediambiental, SEO/BirdLife, Societat Catalana d'Educació Ambiental, Xarxa de Custòdia del Territori.