Retirada d'una xarxa fantasma a Blanes (Girona)

Avui tenim el plaer d'informar, que tot i la desgràcia que hi hagi xarxes fantasma als nostres mars, ara n'hi ha una menys! El passat 8 de maig els companys de #tekkiesdepakotilla ens informen de la presència d'una xarxa fantasma: xarxa abandonada, sense res que la identifiqui ni res que n'indiqui la seva posició davant de la platja de punta Santa Anna (Blanes).

Ho notifiquem a pescafantasma.cat i ens comuniquen que aquella setmana la Unitat Aquàtica dels Mossos d'Esquadra ha hagut de prioritzar la retirada d'una altra situada a  Sant Feliu de Guíxols>>.

Es tracta d'una xarxa monofilament de 60m de llargada que es troba a 16m de profunditat per sobre de roques, praderia de Posidonia oceanica i una zona de sorra. Inicialment la intenció era de només de balisar-la,  fer-ne fotografies i intentar colapsar-la a fi d'evitar que continui pescant a l'espera que els Mossos d'Esquadra la retirin.

Mentre els companys de #tekkiesdepakotilla s'han encarregat de balisar la xarxa, nosaltres amb l'ajuda d'en Jose i la Mª Ángeles hem agafat les coordenades i fet el reportatge fotogràfic. Durant les tasques de col·lapsament de la xarxa s'ha vist que es podia enrotllar fàcilment. Pel què l'endemà s'ha procedit a la seva retirada amb l'ajuda de la Isabel, en Jesús i la Carme.

I aquí en teniu el resultat i els seu destí final!

Des d'aquí agrair tota la col·laboració rebuda incloent les persones que per causes alienes a la seva voluntat no han pogut venir aquests dies. I felicitar-nos als què sí que hem pogut participar per: 1) no haver pres mal i 2) una xarxa fantasma menys al mar!

Crònica completa >>

L'Equip de S'Agulla