Imatge FocsAquest matí s’ha donat el tret de sortida a la primera part de la campanya de sensibilització sobre l’estat del fons marí: Per Focs la mar també brilla! Organitzat per l’entitat ambiental S’Agulla, el club de submarinisme Mola Mola i el Club Vela Blanes, s’ha realitzat una neteja del fons marí a l’enclavament de la roca de sa Palomera, punt emblemàtic des d’on es llencen els focs artificials del concurs internacional de la vila Blanes. Els objectius d’aquest acte són donar a conèixer que hi ha maneres més respectuoses amb el medi ambient de realitzar aquests espectacles pirotècnics i, per altra,

Tovalloletes d'un sol ús amb restes de material pirotècnic al fons.

sensibilitzar la població que els lavabos no són papereres on, l'ús indegut, fa que arribin al mar residus gens biodegradables. Aquest és en particular el cas de les tovalloletes d’un sol ús, compreses, bastonets de cotó i de les burilles de les cigarretes que un cop arriben al mar s’hi acumulen, alguns s’esmicolen, la fauna els confon amb menjar i acaben per entrar a la nostra cadena alimentària.

En un ambient festiu una trentena de submarinistes voluntaris han recollit:

RESIDU KG
Plàstics 40
Paper 25
Tovalloletes i compreses 8
Llaunes i altres metalls 8
Pneumàtics 20
Canonades de PVC 15
Planxa de fibra de vidre 15
TOTAL 131

Classificant els residus (FOTO: Eva Palau)
Classificant els residus (FOTO: Eva Palau)

Aquests residus han estat classificats en una parada situada al passeig de mar on s’ha informat als passants de la problemàtica associada a aquests residus i com canviant l’hàbit de llençar plàstics als lavabos podem contribuir a la preservació del medi ambient.

L’acció d’avui diumenge és la primera part de la campanya Per Focs la mar també brilla! A la què seguirà la creació d’una exposició itinerant feta amb plafons informatius que l’entitat S’Agulla exposarà a biblioteques municipals i centres educatius de la zona per conscienciar de la problemàtica dels plàstics al mar i promoure un canvi d’hàbits. Interessats contacteu amb Carol Campillo (carol@sagulla.org).

Aquesta iniciativa s’ha realitzat amb el suport de la CUP de Blanes dins la seva campanya de finançament d’entitats locals Diners al carrer, el centre de submarinisme Blanes-Sub, la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques (FECDAS) i l’Ajuntament de Blanes.

Des d’aquí el nostre agraïment a tots els voluntaris, col•laboradors i patrocinadors per fer possible aquesta iniciativa i, als mitjans informatius, per fer-ne difusió!

L’Equip de S’Agulla