El projecte Oceans a l'Institut Palamós

Acabem de concloure la primera edició del projecte Oceans amb la participació de 15 Centres Educatius i un total de 670 alumnes de Catalunya i Itàlia. Ara ens fa molta il·lusió fer-vos arribar el testimoni de l'Institut Palamós. Això ha estat possible gràcies a la col·laboració del Centre i al seguiment que n'ha fet el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que és qui ha realitzat els vídeos que us adjuntem.

En el primer vídeo es dóna una visió general de què és els projecte Oceans i a l'aparat de Mirades Pedagògiques trobareu la opinió d'alumnes, mestres i pares! En aquests reportatges es transmet el conjunt d'activitats, professors i matèries que s'hi han implicat incloent l'aprofundiment que han decidit fer d'algunes de les parts que han estat del seu interès (ex: ús d'àcid clorhídric, visita al Museu de la Pesca de Palamós, coneixement de les diferents arts de pesca...).

Volem subratllar que aquesta ha estat l'experiència de l'Institut Palamós, però que a la majoria de centres participants tot el pes del Projecte l'ha portat un sol professor des d'una sola assignatura  i amb resultats excel·lents. No obstant això,  ens ha semblat que podria ser més enriquidor donar-vos a conèixer altres possibilitats. Tampoc cal que el Centre disposi d'un laboratori, les propostes d'experiments són totes amb materials reciclats i es poden realitzar a l'aula.

Aprofitem l'avinentesa per recordar que Oceans només demana unes dades mínimes a compartir que permetran comparar, de forma ràpida i entenedora, aspectes de l'entorn marí de diferents parts del món. L'objectiu final és que a partir de dades locals els alumnes arribin a tenir una visió global del planeta.
Més informació: projecte Oceans >>
Persona de contacte: Carol Campillo Campbell (carol@sagulla.org)

El projecte Oceans a l'Institut Palamós

Mirades pedagògiques

L'opinió dels alumnes

L'opinió dels professors

L'opinió dels pares

Des d'aquí el nostre agraïment a l'Institut Palamós, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, a tots els Centres participants i a totes les Entitats, Institucions, Mitjans de Comunicació, amics i familiars per la seva col·laboració i confiança. Sense tots vosaltres aquesta primera edició del projecte Oceans no hauria estat possible!

Amb el compromís de fer-ho millor la propera temporada, una forta abraçada a tots!

L'Equip de S'Agulla